Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa nagycsütörtöki homíliája:
  2020-04-09 21:47:04, csütörtök
 
  Messa "in Coena Domini" Videó Link

Apostol TV az élő adást közvetítette. Magyar nyelvű narrátorral.
Videó majd később

...... .......



...... .......



...... ........... .......



...... ........... .............



- Ferenc pápa nagycsütörtöki homíliája:
Engednünk kell, hogy az Úr szolgáljon bennünket, hogy Isten szolgája a mi szolgánk legyen. És ezt nehéz megérteni. Paptestvérek, ne legyetek fafejűek, az Úr szeret benneteket!
Április 9-én egészen különleges módon mutatta be a Szentatya az esti szentmisét: hívők nélkül, csak a segédkezők jelenlétében, a szinte teljesen üres Szent Péter-bazilikában, elhagyva a szertartás néhány elemét, például a lábmosás szertartását.
A Szentatya rögtönözve elmondott homíliájának fordítását teljes egészében közreadjuk.

Eucharisztia, szolgálat, kenet
A valóság, melyet ma ebben a szertartásban átélünk: az Úr, aki velünk akar maradni az Eucharisztiában. És mi mindig az Úr tabernákulumaivá válunk, magunkkal visszük az Urat. Sőt Jézus odáig megy, hogy azt mondja nekünk: ha nem esszük testét és nem isszuk vérét, akkor nem lépünk be a mennyek országába. Titok ez, a kenyérnek és a bornak, a velünk lévő, bennünk élő Úrnak a titka.
A szolgálat. Ez a cselekedet, amely feltétele a mennyek országába történő belépésnek. Szolgálni, igen, mindenkit. De az Úr, abban a Péterrel folytatott szóváltásban (vö. Jn 13,6-9), megérteti vele: ahhoz, hogy beléphessünk a mennyek országába engednünk kell, hogy az Úr szolgáljon bennünket, hogy Isten szolgája a mi szolgánk legyen. És ezt nehéz megérteni.
Ha nem hagyom, hogy az Úr a szolgám legyen, hogy az Úr megmosson engem, hogy fejlesszen, hogy megbocsásson nekem, akkor nem fogok belépni a mennyek országába.
A papság. Ma szeretnék közel lenni a papokhoz, az összes paphoz, a legutoljára felszentelt paptól egészen a pápáig. Mindannyian papok vagyunk. A püspökök, mind... Felkentek vagyunk, az Úr kent fel bennünket. Az eucharisztia bemutatására kent fel, szolgálni felkent fel.
Ma nincs krizma szentelési mise - remélem, hogy pünkösd előtt még megtarthatjuk, különben a következő évre kell halasztanunk -, de nem engedhetem, hogy ez a mise úgy múljon el, hogy nem emlékezem meg a papokról. A papok, akik feláldozzák életüket az Úrért, a papok, akik szolgák. Ezekben a napokban több mint hatvanan haltak meg itt, Olaszországban, akik törődtek a betegekkel a kórházakban, de az orvosokkal és ápolókkal is. Ők ,,a szomszédunkban élő szentek", olyan papok, akik szolgálatuk végzése közben életüket adták. És azokra is gondolok, akik távol vannak. Ma levelet kaptam egy paptól, egy távoli börtön lelkészétől, aki leírja, hogyan éli meg ezt a nagyhetet a foglyokkal. Egy ferences. Papok, akik elmennek messzire, hogy elvigyék az evangéliumot, és ott meghalnak.
Egy püspök mesélte, hogy amikor ilyen missziós helyekre érkezett, az volt az első teendője, hogy elment a temetőbe, a papok sírjához, akik ott fejezték be életüket, fiatalok, a helyi pestis [helyi betegségek] miatt: nem voltak felkészülve, nem volt számukra ellenszer. Senki sem tudja a nevüket: névtelen papok. A vidéki plébánosok, akik négy, öt, hét falut látnak el a hegyekben, és egyikből a másikba mennek, akik ismerik az embereket... Egyszer az egyik azt mondta nekem, hogy ismeri az ottani falvak összes lakosának a nevét. ,,Tényleg?" Kérdeztem tőle. És ő azt felelte: ,,Még a kutyák nevét is!" Mindenkit ismernek. A papi közelség. Kiváló, derék papok. Ma a szívemben hordozlak és az oltárhoz viszlek benneteket. A megrágalmazott papok. Sokszor megesik manapság, hogy nem tudnak kimenni az utcára, mert szitkokat vágnak a fejükhöz, azzal a drámával kapcsolatban, amelyet olyan papok felfedezésével éltünk át, akik mocskos dolgokat tettek. Néhányan azt mondják nekem, hogy nem tudnak kimenni a házból papi öltözetben, mert sértegetik őket; de ők ugyanúgy folytatják. A bűnös papok, akik a bűnös püspökökkel és a bűnös pápával együtt nem felejtenek el bocsánatot kérni, és megtanulnak megbocsátani, mert tudják, hogy rászorulnak a bocsánatkérésre és a megbocsátásra. Mindannyian bűnösök vagyunk. A válságtól szenvedő papok, akik nem tudják, mitévők legyenek, sötétben vannak...
Ma mindnyájan, paptestvérek, velem vagytok az oltárnál, ti mindnyájan, felszenteltek. Csak egy dolgot mondok nektek: ne legyetek fafejűek, mint Péter. Engedjétek megmosni lábatokat! Az Úr a ti szolgátok, közel áll hozzátok, hogy erőt adjon nektek, hogy megmossa lábatokat.
És így, ennek tudatában, hogy rászorultok a megmosásra, legyetek nagy megbocsátók! Bocsássatok meg! Legyetek nagylelkűek a megbocsátásban! Ezzel a mértékkel fognak bennünket megmérni. Ahogyan megbocsátottál, úgy kapsz bocsánatot: ugyanaz a mérték. Ne féljetek megbocsátani! Néha kétségek támadnak bennünk... Nézzetek Krisztusra [nézzetek a feszületre]! Ott van a megbocsátás mindenkinek. Legyetek bátrak; a kockáztatásban, a megbocsátásban, a vigasztalásban is! És ha abban a percben nem is adhattok szentségi feloldozást, legalább testvéri vigasztalást adjatok, a testvér vigasztalását, aki kísér, és nyitva hagyja az ajtót, hogy az illető visszatérhessen!
Köszönöm Istennek a papság kegyelmét, mindannyiunkét. Köszönetet mondok Istennek értetek, papok. Jézus szeret benneteket! Csak azt kéri, hogy engedjétek megmosni lábatokat.



Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír 2020.04.09
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: tabernákulumaivá, visszatérhessen, eucharisztiában, bocsánatkérésre, megbocsátásban, mindannyiunkét, szomszédunkban, olaszországban, nagycsütörtöki, megbocsátottál, vigasztalásban, felfedezésével, megrágalmazott, kockáztatásban, szertartásban, megbocsátásra, vigasztalását, felszenteltek, megtarthatjuk, eucharisztia, bemutatására, megbocsásson, evangéliumot, paptestvérek, homíliájának, szertartását, közvetítette, vigasztalást, jelenlétében, kapcsolatban, megbocsátani, halasztanunk, beléphessünk, szóváltásban, feláldozzák, narrátorral, esti szentmisét, segédkezők jelenlétében, szinte teljesen, szertartás néhány, lábmosás szertartását, szertartásban átélünk, mennyek országába, velünk lévő, szolgám legyen, összes paphoz, legutoljára felszentelt, eucharisztia bemutatására, következő évre, napokban több, távoli börtön, püspök mesélte, Coena Domini, Apostol TV, Szent Péter-bazilikában, Nézzetek Krisztusra, Köszönöm Istennek, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot kívánok  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ami embereknek lehetetlen, az...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Fehér virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Png virág  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Idő  Erdőn  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Minden harmadik...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  képre írva  Lóhere  Gonosz démon-álarc  Mai harmónia kártyám  Irgalom és ítélet  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Png ház  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép napot kívánok  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 21  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  Nagyon különös  Png telefon  Png virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete István - Akác  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A másik dolog,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  Illyés Gyula - Milyen hamar. 
Bejegyzés Címkék
esti szentmisét, segédkezők jelenlétében, szinte teljesen, szertartás néhány, lábmosás szertartását, szertartásban átélünk, mennyek országába, velünk lévő, szolgám legyen, összes paphoz, legutoljára felszentelt, eucharisztia bemutatására, következő évre, napokban több, távoli börtön, püspök mesélte, első teendője, papok sírjához, helyi pestis, vidéki plébánosok, másikba mennek, ottani falvak, kutyák nevét, papi közelség, szívemben hordozlak, oltárhoz viszlek, megrágalmazott papok, drámával kapcsolatban, házból papi, bűnös papok, bűnös püspökökkel, bűnös pápával, válságtól szenvedő, dolgot mondok, mértékkel fognak, megbocsátás mindenkinek, testvér vigasztalását, illető visszatérhessen, papság kegyelmét, tabernákulumaivá, visszatérhessen, eucharisztiában, bocsánatkérésre, megbocsátásban, mindannyiunkét, szomszédunkban, olaszországban, nagycsütörtöki, megbocsátottál, vigasztalásban, felfedezésével, megrágalmazott, kockáztatásban, szertartásban, megbocsátásra, vigasztalását, felszenteltek, megtarthatjuk, eucharisztia, bemutatására, megbocsásson, evangéliumot, paptestvérek, homíliájának, szertartását, közvetítette, vigasztalást, jelenlétében, kapcsolatban, megbocsátani, halasztanunk, beléphessünk, szóváltásban, feláldozzák, narrátorral, bazilikában, legutoljára, megbocsátás, mindenkinek, feloldozást, nagylelkűek, bocsássatok, megbocsátók, felszentelt, kórházakban, mindannyian, rászorultok, püspökökkel, felkészülve, lelkészétől, rászorulnak, szolgálatuk, megtanulnak, fordítását, foglyokkal, sértegetik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4386
  • e Hét: 39372
  • e Hónap: 72526
  • e Év: 306273
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.